
INCIDE
El programa INCIDE és l’espai formatiu del CCD i té com a objectiu oferir una aproximació inicial a l’àmbit del desenvolupament i la participació social en entitats sense ànim de lucre i col·lectius ciutadans, així com l’acompliment d’activitats de voluntariat des d’un enfocament transformador.
La metodologia participativa del programa afavoreix el coneixement crític i la capacitat de diàleg davant realitats diverses. I és que la idea no és canviar el món, sinó cultivar consciències que més tard puguen iniciar aquesta transformació cap a una societat més justa i solidària. En realitat, tot comença al nostre interior.
Al llarg de l’any, oferim cursos sobre multitud de temàtiques, però sempre amb el marc del desenvolupament humà i la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible com a fons. Feminisme, sostenibilitat, canvi climàtic, voluntariat, desenvolupament, consum responsable o sobirania alimentària formen part de l’univers INCIDE.
Coneix els cursos d’aquest quadrimestre, UNEIX-TE, i contribueix al canvi global!
Informació clau
- Dates: al llarg de tot el curs acadèmic
- Període de matrícula: fins al dia abans d’iniciar el curs en el qual es realitzarà la matrícula
- Duració: entre 8 i 25 hores depenent del curs
- Preu: simbòlic, entre 5 i 25 euros en funció de la duració del curs
Destinat a membres UPV i persones externes
Curs 2024/2025
Oferta de cursos del segon quadrimestre

Cooperació internacional al desenvolupament
Submergeix-te en una anàlisi crítica sobre la pobresa, desigualtat i sostenibilitat a nivell global.
Aquest curs ofereix una visió profunda del treball del cooperant i les diverses formes de participació social disponibles per als participants. Explorarem els reptes, solucions i el paper crucial de la cooperació al desenvolupament.

Emergència climàtica a la taula
Explora les complexitats del sistema agroalimentari actual i el seu impacte en la salut, sostenibilitat i justícia social.
Des de la dieta planetària fins a l’agroecologia com a solució climàtica, aquest curs ofereix eines per a comprendre i promoure una alimentació responsable i sostenible.

Feminismes i desenvolupament
Promovem un procés crític i reflexiu d’ensenyament-aprenentatge sobre els diferents enfocaments del feminisme, la seua evolució i la seua aplicació en l’àmbit de la cooperació internacional.
Coneix els reptes actuals de la societat entorn del feminisme i descobreix com les organitzacions reaccionen en els diferents contextos.

Activisme i emergències
S’emfatitza en el paper de l’Educació en contextos d’emergència. Què podem fer? La importància d’una ciutadania crítica i activa enfront dels diferents reptes socials i mediambientals.
Es presenten diferents accions que individual i col·lectivament es poden dur a terme per a denunciar i promoure canvis a nivell local i global.