Informació d’accés al programa

Doctorat en Administració i direcció d’empreses

Objectius, perfil d’ingrés i perfil d’eixida

Objectius

L’objectiu principal del Programa de Doctorat Administració i Direcció d’Empreses de la Universitat Politècnica de València és formar doctors en el camp de l’Administració d’Empreses des dels seus dos vessants principals, organitzatives i economicofinanceres. Se cerca la formació d’investigadors i professionals d’alta qualificació en els àmbits de les àrees de coneixement relatives a l’Organització d’Empreses, Economia Financera i Comptabilitat i Comercialització i Investigació de Mercats, així com altres àrees afins a l’empresa com l’Economia Aplicada, els Mètodes Quantitatius per a l’Economia i l’Empresa, el Dret Mercantil, el Dret Financer i Tributari, i més específicament els detallats en les línies d’investigació del programa.

Perfil d’ingrés

El perfil habitual d’ingrés és un titulat en qualsevol grau relacionat amb les ciències socials o l’Enginyeria, que estiga en possessió d’un Màster Universitari en l’àmbit de la Gestió i Organització d’Empreses, l’Economia Financera i/o Comptabilitat, els Sistemes d’Informació o que acredite experiència professional en llocs directius en aquests àmbits.

Perfil de diplome

Doctor en Administració i Direcció d’Empreses

Requisits i criteris específics d’admissió al programa

Els perfils d’ingrés podem resumir-los en:

1. Alumnes amb la Llicenciatura o el Grau oficial espanyol en Administració i Direcció d’Empreses i amb un Màster Universitari del nostre Programa de doctorat (Màster Universitari en Direcció Financera i Fiscal, Màster Universitari en Gestió d’Empreses, Productes i Serveis): Tindran superats com a mínim 300 crèdits, corresponent 60 d’ells a nivell de Màster. Aquests alumnes tenen adquirides les competències necessàries per a iniciar la seua Tesi doctoral en el Programa tant a nivell acadèmic com pel que fa al nivell d’anglès requerit que és de B2, així com per haver realitzat la Tesina fi de Màster que posa de manifest les seues competències en investigació a nivell de Màster. Per això en aquest perfil, no és necessari que realitzen Complements Formatius.

2. Alumnes amb un títol de Llicenciat o de Grau oficial espanyol o estranger homologat en una altra àrea però que compten amb un Màster Universitari del nostre Programa de doctorat (Màster Universitari en Direcció Financera i Fiscal, Màster Universitari en Gestió d’Empreses, Productes i Serveis): Tindran superats com a mínim 300 crèdits, corresponent 60 d’ells a nivell de Màster. En haver realitzat un dels Màster del Programa, donats els requeriments d’aquests Màster, això garanteix que aquests alumnes tenen adquirides les competències necessàries per a iniciar la seua Tesi doctoral en el Programa tant a nivell acadèmic com pel que fa al nivell d’anglès requerit que és de B2, així com per haver realitzat la Tesina fi de Màster que posa de manifest les seues competències en investigació a nivell de Màster. En aquest perfil, no és necessari que realitzen Complements formatius.

3. Alumnes amb un títol de Llicenciat o Grau oficial espanyol o estranger homologat i amb un Màster Universitari en un altre Programa de doctorat oficial espanyol: Tindran superats com a mínim 300 crèdits, corresponent 60 d’ells a nivell de Màster. En aquest cas la Comissió Acadèmica del Programa de doctorat valorarà els mèrits aportats, aprovant i sol·licitant a l’alumne que realitze els crèdits de formació complementària o rebutjant la sol·licitud. Els complements formatius poden consistir en la realització d’assignatures d’algun dels Màster del Programa i inclouran en tot cas la realització d’un Treball de recerca l’avaluació del qual es realitzarà d’igual forma que la Tesina Fi de Màster.

4. Alumnes en possessió d’un títol obtingut conforme a sistemes educatius estrangers, sense necessitat de la seua homologació, prèvia comprovació per la universitat que aquest acredita un nivell de formació equivalent a la del títol oficial espanyol de Màster Universitari i que faculta al país expedidor del títol per a l’accés a estudis de doctorat. En aquest cas la Comissió Acadèmica del Programa de doctorat valorarà els mèrits aportats, aprovant i sol·licitant a l’alumne que realitze els crèdits de formació complementària o rebutjant la sol·licitud. Els complements formatius poden consistir en la realització d’assignatures d’algun dels Màster del Programa i inclouran en tot cas la realització d’un Treball de recerca l’avaluació del qual es realitzarà d’igual forma que la Tesina Fi de Màster.

5. Alumnes amb un títol de Llicenciat o Grau oficial espanyol i amb assignatures superades en els antics programes de doctorat: En aquest cas la Comissió Acadèmica del Programa de doctorat valorarà els mèrits aportats, aprovant i sol·licitant a l’alumne que realitze els crèdits de formació complementària o rebutjant la sol·licitud. Els complements formatius poden consistir en la realització d’assignatures d’algun dels Màster del Programa i inclouran en tot cas la realització d’un Treball de recerca l’avaluació del qual es realitzarà d’igual forma que la Tesina Fi de Màster.

Valoració dels mèrits aportats:

La Comissió Acadèmica del Programa de Doctorat realitzarà la valoració dels mèrits aportats. Perquè un alumne siga admès serà necessari que obtinga una puntuació mínima de 75 punts sobre 100. Es valorarà amb els següents pesos percentuals:

  • Titulació acadèmica = 30%
  • Màster Universitari = 40%
  • Expedient acadèmic del Màster= 20%
  • Altres mèrits = 10%

Al seu torn cada mèrit vindrà corregit amb un coeficient d’afinitat que pot valdre 0 en cas que l’afinitat amb el Programa de doctorat siga nul·la i 1 quan el perfil d’ingrés siga l’a) i per tant, l’afinitat és màxima.

Composició de la Comissió Acadèmica del Programa responsable del procés d’admissió:

Està integrada pel director de l’ERT, el coordinador del Programa de doctorat, els directors dels dos Màster Universitaris directament relacionats amb el Programa, el Cap d’estudis de l’ERT i quatre professors representatius dels principals grups d’investigació presents en el Programa.

Admissió d’alumnes a temps parcial:

El procediment serà el mateix però se’ls realitzarà una entrevista personal per a poder establir i tenir en compte les seues limitacions temporals.

Admissió d’alumnes amb discapacitats:

El procediment és el mateix que en el cas general, però se’ls realitzarà una entrevista personal per a poder avaluar les necessitats educatives específiques que la discapacitat genere i poder, si és possible, implementar-les en el cas de la seua admissió en el Programa de Doctorat.

Procediment:

El sol·licitant realitza la preinscripció per a un programa de Doctorat a través d’Internet, indicant les seues dades personals i els estudis que ha cursat.

Termini:

La preinscripció per al període de formació ha de realitzar-se en els terminis ordinaris que s’aproven per la Universitat per a cada curs acadèmic.

Documentació:

La documentació necessària per a l’anàlisi de la sol·licitud que no puga comprovar-se directament en les bases de dades de la UPV, es gravarà directament per l’interessat en format electrònic (pdf).

Resolució:

La Comissió Acadèmica de Doctorat comunicarà personalment a cada alumne la seua admissió provisional o no. L’admissió és provisional atès que és necessari que l’alumne siga acceptat per un professor que li dirigirà la Tesi.

Complements de formació

La Comissió Acadèmica del Programa, estudiat el currículum del doctorand, decidirà sobre la pertinència que realitze complements de formació. Si escau, li definirà la relació d’assignatures que ha de cursar de l’oferta acadèmica de postgrau de la universitat, considerant la formació específica requerida pel doctorand per a l’adequat desenvolupament de la seua labor investigadora.

Les assignatures que constitueixen els complements de formació en els perfils d’ingrés definits seran majoritàriament assignatures dels Màster Universitaris del Programa de doctorat, la realització i la superació del qual impliquen l’adquisició per l’estudiant de les competències necessàries per a estar en condicions d’iniciar la Tesi. L’avaluació és realitzada pel professor de cada assignatura i aqueixa avaluació serà la que la Comissió Acadèmica tindrà en compte per a considerar superats o no els complements formatius.

Així mateix, en el cas que haja de realitzar-se un Treball de recerca se sotmetrà als mateixos requisits i exigències que la Tesina Fi de Màster de qualsevol dels Màster del Programa. L’avaluació del mateix serà igual que la de la Tesina, consistint aquesta en un Tribunal integrat per tres professors, sent dos d’ells experts en la matèria en la qual es desenvolupe la Tesina i nomenats per la Comissió Acadèmica del Màster. El tercer membre és proposat pel tutor de l’alumne

Competències bàsiques i generals

Bàsiques

  • Comprensió sistemàtica d’un camp d’estudi i domini de les habilitats i mètodes d’investigació relacionats amb aquest camp.
  • Capacitat de concebre, dissenyar o crear, posar en pràctica i adoptar un procés substancial d’investigació o creació.
  • Capacitat per a contribuir a l’ampliació de les fronteres del coneixement a través d’una investigació original.
  • Capacitat de realitzar una anàlisi crítica i d’avaluació i síntesi d’idees noves i complexes.
  • Capacitat de comunicació amb la comunitat acadèmica i científica i amb la societat en general sobre els seus àmbits de coneixement en les maneres i idiomes d’ús habitual en la seua comunitat científica internacional.
  • Capacitat de fomentar, en contextos acadèmics i professionals, l’avanç científic, tecnològic, social, artístic o cultural dins d’una societat basada en el coneixement.

Capacitats i destreses personals

  • Desembolicar-se en contextos en els quals hi ha poca informació específica.
  • Trobar les preguntes claus que cal respondre per a resoldre un problema complex.
  • Dissenyar, crear, desenvolupar i emprendre projectes nous i innovadors en el seu àmbit de coneixement.
  • Treballar tant en equip com de manera autònoma en un context internacional o multidisciplinari.
  • Integrar coneixements, enfrontar-se a la complexitat i formular judicis amb informació limitada.
  • La crítica i defensa intel·lectual de solucions.

Altres competències

  • Oferir a la societat una sèrie de persones capaces d’elaborar, avaluar i/o criticar noves propostes d’investigació científica en l’àrea de l’administració i direcció d’empreses.
  • Formar investigadors que puguen transferir a la societat de forma desenvolupada i aplicable els resultats de la seua investigació científica en l’àrea de l’administració i direcció d’empreses