Obertura del curs acadèmic 24/25

Se celebrarà a la sala de Graus ‘Roberto García Payá’ de l’edifici Carbonell el dimecres, 23 d’octubre, a les 12 h.

El Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València   (UPV) inaugurarà de manera oficial el curs acadèmic 2024/2025 en un acte presidit pel rector, José E. Capilla Romá.

L’acte comptarà amb la lectura de la memòria del curs acadèmic 23/24 i la conferència inaugural. La informació completa es pot consultar ací.

Confirmació d’assistència abans del 21 d’octubre a través de sec-epsa@upv.es

PROGRAMA

Veni Creator Spiritus


Lectura de la memòria del curs acadèmic 2023-2024


Conferència inaugural a càrrec de Fernando Buchón Moragues i Francisco García García, amb el títol “Localización de la primera piedra del Edificio de la Escuela Industrial de Alcoy: Integración de Georradar y Fotogrametría-Láser Escáner”.


Paraules de la Presidència


Gaudeamus Igitur

Francisco García García

Va cursar els seus estudis de Geofísica a Moscou, és investigador del Centre d’Investigació de Tecnologia de l’Edificació (CITE) i membre del Departament d’Enginyeria Cartogràfica, Geodèsia i Fotogrametria a l’ETSEGCT de la UPV.

Entre altres projectes d’investigació de Geofísica Aplicada, el catedràtic de la UPV ha participat en dues campanyes antàrtiques, i en projectes de Patrimoni Cultural ha participat a la Llotja de la Seda de València, a Atapuerca i actualment a Altamira. Ha sigut secretari de la Secció de Geofísica Aplicada de la Comissió Espanyola de Geodèsia i Geofísica (Ministeri de Foment). És acadèmic de número de la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana i director de la   de Cartografia Històrica Luis Giménez Lorente.

Luis Giménez Lorente

Doctor enginyer en Geodèsia i Cartografia, va cursar els estudis de Topografia i Geodèsia a la UPV, és investigador del Centre d’Investigació de Tecnologia de l’Edificació (CITE) i membre del Departament d’Enginyeria Cartogràfica, Geodèsia i Fotogrametria en l’ETSEGCT de la UPV. Actualment la seua labor investigadora se centra en l’aplicació de la fotogrametria d’objecte pròxim en bessons digitals, digitalització del patrimoni i aplicacions mèdiques.

Ha participat en diversos projectes de recuperació del patrimoni arquitectònic com, la reconstrucció tridimensional del castell de Peníscola, les Sitges de Burjassot o el castell de Sant Ferran a Alacant entre altres. Així com, ha participat en projectes d’investigació de patrimoni cultural en les pintures rupestres de la Valltorta, a Atapuerca i a Sagunt.