Jornada ‘Alcoi. Una Ciutat amb els ulls de la sostenibilitat’

Dijous, 15 de maig de 10 a 18 h

La Càtedra ‘Alcoi Ciutat del Coneixement’ organitza la Jornada ‘Alcoi. Una Ciutat amb els ulls de la sostenibilitat’.

L’activitat, és gratuïta, està oberta a la comunitat universitària i a la societat en general i no és necessària la inscripció prèvia.

Coordinadors. Antonio Giménez Morera (UPV) i Saskia Deborah Keesstra (TERRAenVISION)

PROGRAMA DE LA JORNADA

10.00. Recepció de participants. Lliurament de materials

11.00. Visita guiada a la ciutat d’Alcoi

16.00. Presentació de la Càtedra Ciutat d’Alcoi. Antonio Giménez Morera. Universitat Politècnica de València

Antonio Giménez Morera és doctor en Economia i exerceix com a professor al Campus d’Alcoi de la UPV. És autor de més de 30 publicacions indexades en JCR així com de diversos llibres docents. Imparteix classes en l’EPSA d’Alcoi i i en diversos Masters Universitaris sent Director de la Càtedra Alcoi Ciutat del Coneixement. Com a investigador pertany al Centre d’Investigació en Gestió d’Empreses (CEGEA).


16.10. Els reptes de la sostenibilitat a la Unió Europea. Saskia Deborah Keesstra. Wageningen University and Research

Saskia Deborah Keesstra treballa actualment en l’Equip de Sòl, Aigua i Ús del Sòl del Departament d’Investigació Ambiental de Wageningen, Universitat i Investigació de Wageningen. Especialització: Dinàmica de conques hidrogràfiques: Aplicació del coneixement de processos per al desenvolupament sostenible.


16.30. Problemes ambientals a l’agricultura del mediterrani. Artemi Cerdà. Catedràtic de Geografia Física de la Universitat de València

Artemi Cerdà desenvolupa la seua investigació en hidrologia i erosió del sòl des de 1989. Durant la dècada dels 90, la seua investigació es va centrar en la hidrologia dels sòls forestals i l’impacte dels incendis forestals. Després de l’any 2000, es va dedicar a investigar sòls agrícoles afectats per altes taxes d’erosió, i en els últims 10 anys va orientar la seua investigació cap a la cerca de solucions als problemes ambientals en terres agrícoles i forestals. Com a líder de SEDER, participa en projectes d’investigació i publicacions locals, regionals, nacionals i internacionals. Imparteix docència en Geografia i Ciències Ambientals i ha desenvolupat un programa docent per a estudiants d’últim any (geograns). La visió científica d’Artemi Cerdà es basa en la geomorfologia experimental, la hidrologia i l’edafologia.


17.00. La recivilització. Els reptes del Planeta. Fernando Valladares. Museu de Ciències Natural. Consell Superior d’Investigacions Científiques

Doctor en Ciències Biològiques per la Universitat Complutense de Madrid. En l’actualitat dirigeix el grup d’Ecologia i Canvi Global del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i professor associat en la Universitat Rei Joan Carles de Madrid. La investigació científica sobre els impactes de l’activitat humana en els ecosistemes terrestres de Fernando Valladares va començar fa trenta anys, coincidint amb la Cimera de la Terra de Rio de Janeiro (1992) que donaria origen als principals convenis per a la conservació de la biodiversitat i la lluita contra el canvi climàtic. Cal destacar especialment la seua labor d’investigació, formació i comunicació sobre els impactes de la pèrdua de biodiversitat i del canvi climàtic. 


18.00. Clausura.