L’escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica (ETSINF) de la Universitat Politècnica de València (UPV) va celebrar el mes de febrer passat, la cinquena edició del festinFor, el tradicional festival d’informàtica, arts i cultura, que enguany ha comptat amb competicions, sessions de divulgació i debat, exhibició de projectes i experts i expertes en diferents disciplines, durant tots els dijous del mes de febrer.
Ací tens el vídeo de la inauguració de l’esdeveniment:

https://engage.videoapuntes.upv.es/paella7/ui/watch.html?id=4afd2ce0-e3d5-11ef-ba91-6d7cc507eae8
Entre les activitats d’aquesta edició destaquem la Fira de Projectes, que es va celebrar el 6 de febrer. En ella, alumnat d’ETSINF UPV va exposar les webs i aplicacions dissenyades i desenvolupades per ells mateixos/as:
També la competició de programació, Codewars organitzada pel grup de Generació Espontània Competitive Programming (CP-UPV), en la qual els participants hauran de resoldre reptes i proposar possibles solucions.
Quant a xarrades, enguany s’han programat dos. Una d’elles el 20 de febrer a càrrec de la ponent Mila del Saz sobre “Agressió cap a dones en xarxes socials en un món IA: reptes i possibles solucions”, l’objectiu del qual va ser visibilitzar els reptes de la societat davant les agressions en xarxes socials que reben xiquetes i dones.

https://engage.videoapuntes.upv.es/paella7/ui/watch.html?id=9c9abc30-ee9c-11ef-9187-8f3382721ac1
També vam tenir a Manuel Rubio, que va impartir el 27 de febrer la xarrada “Programant una altra història: No aprengues a programar!” on revisem per què usem llenguatges de programació i la història de molts dels llenguatges que usem.

https://engage.videoapuntes.upv.es/paella7/ui/watch.html?id=d4f33b50-f461-11ef-bce1-c3397dd891b0
La iniciativa ha sigut possible en aquesta edició gràcies al suport de la Delegació d’alumnat d’ETSINF, el Museu d’Informàtica, ACM i ACM-W Chapter i a Generació Espontània.
Programa complet ací.