spai.inf

Sala d’exposicions espai.inf: un vincle entre la tecnologia i l’art

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica de la Universitat Politècnica de València (UPV) compta amb un espai únic en l’edifici 1E: la sala d’exposicions espai.inf. Inaugurada en 2011, espai.inf s’ha convertit en un pont essencial que connecta a l’alumnat i personal de l’escola amb iniciatives artístiques i culturals de diversa índole. Aquest espai nascut per a fomentar el diàleg entre tecnologia i art, enriqueix a més la vida universitària i l’experiència educativa i professional dels participants. Al costat d’això, brinda una oportunitat per a explorar noves formes d’expressió i pensament crític.

Invitació a Participar

Espai.inf segueix compromès amb la seua missió d’enriquir l’entorn acadèmic i cultural de la UPV. Convidem a tota la comunitat universitària a col·laborar i participar en futures exposicions i activitats. Si tens una proposta artística o cultural que t’agradaria compartir, no dubtes a posar-te en contacte amb la Subdirecció de Cultura de l’ETSINF.

Per a més informació o per a enviar les teues propostes, per favor, contacta amb la Subdirecció de Cultura a través del correu electrònic espai.inf@etsinf.upv.es T’esperem!

Un repàs per algunes de les exposicions

Des de la seua obertura, espai.inf ha sigut l’escenari d’una varietat d’exposicions que reflecteixen la diversitat i creativitat tant d’artistes locals com internacionals. Algunes de les exposicions han sigut:

“Instantànies de cooperació”(2017): amb fotografies vinculades a projectes que fomenten el desenvolupament humà sostenible, l’educació per al desenvolupament o la participació social, i mostren les problemàtiques derivades de la pobresa i la desigualtat.

“Procés d’elaboració dels murals de l’ETSINF”: Aquesta exposició va presentar imatges i esbossos de l’artista Javier Parra sobre els murals situats en les plantes 1 i 2 de l’edifici 1E. Els murals originals dissenyats per Josep Renau en 1969 van ser actualitzats per a reflectir temes contemporanis com el canvi climàtic i la revolució feminista.

“Dansa”(2019): de l’alumne Juan Dolz, un projecte de fotografies que naix de la necessitat d’experimentar, en aquest cas amb la fusió de dos elements en principi contradictoris com són el ballet i el carrer.

“Presentació del curtmetratge Oblit” (2019): de l’alumna Andrea Landa, un projecte que va nàixer en les assignatures optatives d’EPA (edició, postproducció i síntesi d’àudio digital) i EPV (edició i postproducció de vídeo digital) i va tenir com a fruit aquest curtmetratge.

“L’Edat d’Or del Programari Espanyol” (2022): Com a part de l’esdeveniment RetróPolis València 2022, aquesta exposició va homenatjar personatges clau en el desenvolupament del programari a Espanya durant els anys 80. La mostra va incloure panells informatius i projeccions audiovisuals, oferint una perspectiva dinàmica d’aquesta època.

“La veu dels meus silencis” (2023): Del pintor i escultor valencià Vicente Marzal, aquesta exposició va abordar l’experiència de l’autor amb la seua discapacitat auditiva, utilitzant colors i símbols com la granota (granota) per a representar el so i el silenci. La mostra va destacar per la seua profunda sensibilitat i capacitat de superació.

Notícies