La Universitat Politècnica de València participa en les Trobades d’Escoles en Valencià de 2025, amb l’organització del taller “Lliures per crear, amb orgull per aprendre”.
En aquesta edició, el taller, organitzat pel Servei de Promoció i Normalització Lingüística amb la col·laboració dels voluntaris lingüístics, és variat, amb diferents opcions, com el portallapis, tres en verd, jocs de parelles o la construcció d’un pont. Es tracta d’usar i reutilitzar materials de trobades anteriors i impulsar la creativitat i l’aprenentatge.
Les Trobades d’Escoles en Valencià són aplecs festius i reivindicatius organitzats per la Federació Escola Valenciana en favor del valencià a l’escola, que reuneix cada any moltes persones relacionades amb l’ensenyament, com xiquets, pares, mestres, i també de la societat en general. S’organitzen molts tallers, demostracions, espectacles, visites, etc., en una festa pel valencià, lúdica, formativa i reivindicativa. En cada edició vam encapçalades per una imatge i un lema, que el 2025 és “En valencià, lliures i amb orgull”.
Des del 5 d’abril al 31 de maig, els voluntaris lingüístics del Servei de Promoció i Normalització Lingüística de la UPV participaran en diverses trobades d’escoles en valencià: Aielo de Malferit (la Vall d’Albaida), Fortaleny (la Ribera), Benifaraig (València), Picassent (l’Horta Sud), Xàtiva (la Costera), Gandia (la Safor-Valldigna), Fageca (l’Alcoià i el Comtat).
Des del 2001 la UPV participa en aquestes trobades amb tallers com els següents: l’estel, el rellotge de sol, el periscopi, el sistema solar, la capsa de reciclatge, el cercle de Newton, el planisferi, el zoòtrop, el tangram de les 3R, l’espectroscopi, el joc de les parelles, la ciutat sostenible, un paisatge d’Estellés, el molinet de vent, crea la teua escola, el penell de la rosa dels vents, el calidoscopi, l’aerolliscador, el vaixell de fang, el portallapis del reciclatge, tres en verd: redueix, reutilitza i recicla, el pont de la llengua i, el 2025, “Lliures per crear, amb orgull per aprendre”.
Més informació Servei de Promoció i Normalització Lingüística (www.upv.es/bondia)