Títol oficial

60 crèdits

MUENO

Espanyol

Valencià

Espanyol – B2

Presencial

UPV Campus de Vera (València)

En detall

Contingut de la pàgina


Descripció del títol

El Màster Universitari en Enologia de la Universitat Politècnica de València va dirigit a la formació de professionals de la producció i l’elaboració del vi, de tècnics i directius d’empreses del sector i a futurs investigadors i especialistes en tecnologia i innovació vitivinícola.

El màster té dues orientacions. En primer lloc, una orientació professional, que dona continuïtat als estudis de grau relacionats amb l’àmbit alimentari, per a formar tècnics especialistes en les activitats productives característiques de la vitivinicultura. I, en segon lloc, una orientació acadèmica, que permet accedir als estudis de doctorat, per a formar-se en les capacitats de l’activitat investigadora en l’àmbit de la viticultura, l’enologia i l’economia del vi.

Objectius del títol

Formar professionals per al sector vitivinícola, donant resposta a la demanda social de tècnics altament qualificats que siguen capaços de dirigir i gestionar empreses i organitzacions del sector vitivinícola, de gran rellevància en l’economia nacional i internacional de molts països.

Formar investigadors i acadèmics en les ciències de la viticultura, l’enologia i l’economia del vi, que en les últimes dècades han experimentat un gran avanç, convertint el coneixement en un recurs estratègic per al desenvolupament i la sostenibilitat del sector.

Eixides professionals

Un Màster en Enologia ofereix diverses eixides professionals en el sector vitivinícola i afins.

  • Director/a de Celler: Encarregat de supervisar tot el procés productiu i la gestió empresarial.
  • Tècnic/a de Vinya: Responsable del maneig agronòmic i de la qualitat del raïm.
  • Investigador/a en Enologia: Desenvolupament de nous processos de vinificació, llevats i productes en centres d’investigació i universitats.
  • Especialista en I+D: Innovació de productes en empreses vitivinícoles o laboratoris.
  • Analista de Laboratori: Realització d’anàlisis químiques i microbiològiques del vi.
  • Auditor/a i Consultor/a de Qualitat: Control d’estàndards de producció i certificació de vins.
  • Export Manager: Gestió de vendes i expansió en mercats internacionals.
  • Responsable de Màrqueting i Comunicació: Disseny d’estratègies de màrqueting per a marques de vi.
  • Brand Manager: Gestió de la imatge i posicionament de marques vitivinícoles.
  • Professor/a o Formador/a: Docència en centres educatius, universitats o escoles especialitzades.
  • Divulgador/a i Escriptor/a de Vins: Creació de contingut per a publicacions, guies i mitjans de comunicació.
  • Sommelier o Tastador/a Professional: Assessoria en restaurants, hotels i botigues especialitzades.
  • Guia d’Enoturismo: Organització de visites i experiències en cellers.
  • Director/a d’Esdeveniments Enològics: Organització de fires, tastos i esdeveniments relacionats amb el vi.
  • Consultor/a Vitivinícola: Assessoria tècnica per a cellers i productors.
  • Gestor/a de Projectes Vitivinícoles: Desenvolupament de nous projectes en el sector.

Dirigit principalment a

El Màster en Enologia va dirigit a la formació de persones que vulguen aprofundir en el coneixement de tots aquells aspectes relacionats amb el món del vi.

  • Llicenciats o graduats en Enginyeria Agrònoma
  • Llicenciats o graduats en Enginyeria Agroalimentària
  • Llicenciats o graduats en Enologia
  • Llicenciats o graduats en Tecnologia dels Aliments
  • Llicenciats o graduats en Farmàcia
  • Llicenciats o graduats en Nutrició
  • Llicenciats o graduats en Ciències Biològiques
  • Llicenciats o graduats en Biotecnologia
  • Llicenciats o graduats en Ciències Químiques
  • Llicenciats o graduats en Enginyeria Química i Bioquímica
  • Llicenciats o graduats en Ciències Ambientals

Estructura del màster

Obligatòries: 51 ects | Optatives: 3 ects | Practiques externes: 0 ects | Treball final de màster (TFM): 6 ects

Mòdul 1. Viticultura : 11 ects obligatoris

Matèria: Viticultura
Crèdits mínims: 11 | Caràcter: Obligatori

Mòdul 2. Enologia i Enotecnia : 35,5 ects obligatoris

Matèria: Enotecnia
Crèdits mínims: 25,5 | Caràcter: Obligatori

Matèria: Microbiologia i bioquímica enològica
Crèdits mínims: 5 | Caràcter: Obligatori

Matèria: Química Enològica
Crèdits mínims: 5 | Caràcter: Obligatori

Mòdul 3. Economia del sector vitivinícola : 7,5 ects obligatoris

Matèria: Màrqueting vitivinícola
Crèdits mínims: 3 | Caràcter: Obligatori

Matèria: Política i gestió de l’empresa vitivinícola
Crèdits mínims: 4,5 | Caràcter: Obligatori

Mòdul 4. Treballe Fi de Màster : 6 ects treballe fi titulació

Matèria: Treballe Fi de Màster
Crèdits mínims: 6 | Caràcter: Treballe Fi Titulació

Pràctiques en empresa

Les Pràctiques Externes seran extracurriculars (remunerades) i es corresponen amb l’estada de l’alumne durant un període determinat en un celler comercial per a tenir una visió pràctica i real dels coneixements adquirits en les classes teòriques.

Investigació i accés a doctorat

La investigació en aquest àmbit s’enfoca en el desenvolupament de tecnologies i pràctiques que milloren la producció vitivinícola i la qualitat del vi. Alguns camps d’investigació rellevants són:

  • Viticultura i gestió de la vinya
  • Microbiologia enològica
  • Tecnologia enològica
  • Química enològica
  • Anàlisi sensorial
  • Sostenibilitat i economia vitivinícola
  • Enoturismo i màrqueting vitivinícola

Anàlisi del comportament del consumidor i estratègies de màrqueting en mercats nacionals i internacionals.

Intercanvi acadèmic / convenis amb altres universitats

El Màster en Enologia, manté convenis de mobilitat amb altres Univesidades i Cellers de reconegut prestigi

  • UNIVERSITÄT FÜR BODENKULTUR WIEN
  • UNIVERSITEIT GENT
  • KATHOLIEKE UNIVERSITEIT LEUVEN
  • HAUTE ECOLE CHARLEMAGNE
  • BERNER FACHHOCHSCHULE
  • MENDELOVA ZEMEDELSKA A LESNICKA UNIVERZITA V BRNE
  • CESKA ZEMEDELSKA UNIVERZITA V PRAZE
  • RHEINISCHE FRIEDRICH‐WILHELMS‐UNIVERSITÄT BONN
  • ALBERT‐LUDWIGS‐UNIVERSITÄT FREIBURG IM BREISGAU
  • JUSTUS‐LIEBIG‐UNIVERSITÄT GIESSEN
  • GEORG‐AUGUST‐UNIVERSITÄT GÖTTINGEN
  • HOCHSCHULE ANHALT
  • TECHNISCHE UNIVERSITÄT MÜNCHEN
  • UNIVERSITÄT ROSTOCK
  • EESTI MAAÜLIKOOL
  • ECOLE NATIONALE SUPERIEURE DONES SCIENCES AGRONOMIQUES DE BORDEAUX AQUIT
  • UNIVERSITE D`AUVERGNE ‐ CLERMONT‐FERRAND I
  • UNIVERSITE DE BOURGOGNE ‐ DIJON
  • AGROSUP DIJON
  • UNIVERSITE DE LORRAINE
  • AGRO PARIS TECH ‐ INSTITUT DONES SCIENCES ET INDUSTRIES DU VIVANT ET DE L’ENVIRONNEMENT
  • INSTITUT AGRO MONTPELLER (campus Montpeller)
  • AGROCAMPUS OUEST
  • SZENT ISTVÁN EGYETEM
  • NYUGAT‐MAGYARORSZAGI EGYETEM
  • UNIVERSITÀ DEGLI STUDI VAIG DONAR BARI
  • UNIVERSITÀ DEGLI STUDI VAIG DONAR CATÀNIA
  • UNIVERSITÀ DEGLI STUDI DI FIRENZE
  • UNIVERSITÀ DEGLI STUDI DI FOGGIA
  • UNIVERSITÀ DEGLI STUDI VAIG DONAR MILÀ
  • UNIVERSITÀ DEGLI STUDI DI NAPOLI FEDERICO II
  • UNIVERSITÀ DEGLI STUDI DI PADOVA
  • UNIVERSITÀ DEGLI STUDI VAIG DONAR PALERM
  • UNIVERSITÀ DEGLI STUDI VAIG DONAR PERUSA
  • UNIVERSITÀ VAIG DONAR PISA
  • UNIVERSITÀ DEGLI STUDI MEDITERRANEA DI REGGIO CALÀBRIA
  • UNIVERSITÀ DEGLI STUDI VAIG DONAR ROMA `LA SAPIENZA`
  • UNIVERSITÀ DEGLI STUDI VAIG DONAR SALERN
  • UNIVERSITÀ DEGLI STUDI VAIG DONAR SÀSSER
  • UNIVERSITÀ DEGLI STUDI VAIG DONAR SIENA
  • UNIVERSITÀ DEGLI STUDI DI TERAMO
  • UNIVERSITÀ DEGLI STUDI DI TORINO
  • UNIVERSITÀ DEGLI STUDI DI UDINE
  • UNIVERSITÀ DEGLI STUDI DELLA TUSCIA
  • VYTAUTO DIDŽIOJO UNIVERSITETAS
  • LATVIJAS LAUKSAIMNIECÎBAS UNIVERSITÂTE
  • NORGES MILJØ‐ OG BIOVITENSKAPELIGE UNIVERSITET
  • WAGENINGEN UNIVERSITEIT
  • UNIVERSIDADE DOS AÇORES
  • INSTITUT POLITÈCNIC DE BEJA
  • UNIVERSIDADE DO MINHO
  • INSTITUT POLITÈCNIC DE BRAGANÇA
  • INSTITUT POLITÈCNIC DE COÏMBRA
  • UNIVERSIDADE D’EVORA
  • UNIVERSIDADE DE LISBOA
  • UNIVERSIDADE DE TRÁS‐US‐MONTES E ALT DOURO
  • UNIWERSYTET ROLNICZY IM. HUGONA KOLLATAJA W KRAKOWIE
  • UNIWERSYTET PRZYRODNICZY W LUBLINIE
  • UNIWERSYTET PRZYRODNICZY W POZNANIU
  • UNIWERSYTET RZESZOWSKI
  • SZKOLA GLOWNA GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO
  • UNIWERSYTET PRZYRODNICZY WE WROCLAWIU ‐ AKADEMIA ROLNICZA WE WROCLAWIU
  • UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRONOMICE SI MEDICINA VETERINARA BUCURESTI
  • UNIVERSITATEA NATIONALA DE STIINTA SI TEHNOLOGIE POLITEHNICA BUCURESTI, CENTRUL UNIVERSITAR PITESTI
  • UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRICOLE SI MEDICINA VETERINARA DIN CLUJ‐NAPOCA
  • UNIVERSITATEA “STEFAN CEL MARE” DIN SUCEAVA
  • UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRICOLE SI MEDICINA VETERINARA A BANATULUI DIN TIMÍSOARA
  • SVERIGES LANTBRUKSUNIVERSITET
  • HELSINGIN YLIOPISTO (Faculty of Agriculture and Forestry)
  • OULUN SEUDUN AMMATTIKORKEAKOULU
  • UNIVERZA V LJUBLJANI
  • UNIVERZA V MARIBORU
  • SLOVENSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA V BRATISLAVE
  • SLOVENSKÁ POLNOHOSPODÁRSKA UNIVERZITA V NITRE
  • TECHNICKA UNIVERZITA VO ZVOLENE
  • ANKARA UNIVERSITY
  • DOMAINE ARMAND ROUSSEAU
  • S.E. CHATEAU PETIT-VILLAGE
  • GFA GEORGES VIGOUROUX
  • CHATEAU PEYRABON SARL
  • SCEA VIEUX CHATEAU SAINT ANDRE
  • VIGNOBLES JADE
  • FATTORIA DI CALCINAIA

Instal·lacions i laboratoris

El màster compta amb una sèrie d’instal·lacions i laboratoris especialitzats que faciliten l’aprenentatge pràctic.

  • Celler elaboració de vins (edifici 3P).
  • Sala de sondatges (edifici 3P).
  • Laboratori d’Indústries (edifici 3P).
  • Laboratori de microbiologia (edifici 3H).
  • Laboratori de Bioquímica i Biologia molecular (edifici 3I).
  • Laboratori de química (edifici 3P).
  • Laboratori 1.7 (edifici 5M).
  • Laboratori de cultius llenyosos (edifici 3P).
  • Laboratori de viticultura (edifici 3P).

Treballe Fi de Màster

El Treball Fi de Màster (TFM) consistirà en la realització per part de l’alumne d’un treball de recerca i desenvolupament. Aquest treball podrà realitzar-se en els laboratoris d’investigació de la Universitat Politècnica de València o bé en institucions externes com a Cellers o centres d’investigació nacionals o internacionals.

El Treball Fi de Màster (TFM) és un estudi que realitza l’alumne amb la supervisió d’un tutor/a. En aquesta etapa l’alumne integra i aplica tots els coneixements i competències adquirits en les diferents assignatures cursades.

Empreses colaboradoradoras i més

Els nostres alumnes treballen en

No s’han trobat enllaços.

  • Antonio Arráez S.L
  • Celler Mustiguillo
  • Celler Tomás Postigo
  • Celler Vegamar
  • Cellers Énguera SA
  • Cellers Pinea del Duero S.L.
  • Cellers Arrel i Formatges Erm de Guzman S.L.O.
  • Caves Marevia S.L.O.
  • Cherubino Valsangiacomo S A
  • Barraques Carrascal GR SL
  • Codorniu, S.A.
  • Domini de la Vega, SL
  • Finca Sandoval S.A.
  • Galician Drinks
  • Hoyada dels llops
  • La Baronia de Torís Coop V
  • Ull d’Aigua
  • Selecció de Torres S.L.O
  • Terras Do Cigarron, S.L.
  • Tresge Wine Consulting SL
  • Vicente Gandia Plá S.A.
  • Vinyes d’Almeria SLU

+ Info