Contingut de la pàgina
Descripció del títol
En el nou mercat laboral, cada vegada més entitats públiques i empreses tecnològiques incorporen talent d’Humanitats i Ciències Socials en els seus llocs de presa de decisions. En un món cada vegada més complex, és necessari integrar la tecnologia amb les persones, sospesar els contextos socials i culturals. Així, no sols és important saber el com, sinó també el perquè i el per a què.
En aqueix context es desenvolupa aquest Màster Oficial Universitari en Humanitats Digitals, un camp emergent en el qual convergeixen els estudis en Humanitats i Ciències Socials amb les noves tecnologies de la informació. Aqueix és el nostre lema: “Digitalitzar les Humanitats per a humanitzar la Tecnologia”.
Dades generals – Registre oficial (Inscripció en el Registre d’Universitats, Centres i Títols
Objectius del títol

Adquirir coneixements avançats per a l’anàlisi i difusió d’informació en l’àmbit de les humanitats digitals.

Aplicar i integrar tècniques i eines per a l’anàlisi, el tractament, preservació, alfabetització, difusió i ús de coneixements humanístics en el mitjà digital.

Avaluar i seleccionar metodologies i eines digitals adequades per a nous mètodes d’anàlisis, tractament i ús de coneixements humanístics.

Analitzar críticament l’evolució de l’impacte multidisciplinari que les tecnologies tenen en la interacció social, permetent així un estudi crític contextual de la nova societat digital.

Adquirir la capacitat de transmissió i comunicació a públics especialitzats o no, de resultats procedents de la innovació i investigació científica i tecnològica en l’àmbit de les humanitats digitals.

Desenvolupar autonomia per a la participació en projectes i equips de treball interdisciplinaris.

Assumir responsabilitat en el mateix desenvolupament professional, amb aplicació de deontologia professional, responsabilitat social i ètica, atesos els principis i valors democràtics i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, en l’àmbit de les humanitats digitals, l’educació i la difusió i transmissió cultural.
Eixides professionals
El programa ofereix una àmplia gamma d’eixides professionals en diversos camps relacionats amb el patrimoni digital i l’educació innovadora, com són els següents que s’esmenten a continuació:
- La gestió de patrimoni digital o digitalitzat
- La creació i edició de llibres i continguts multimèdia, transmèdia, models i representacions 3D de patrimoni
- El disseny de noves formes d’educació i formació, amb la integració de noves narratives, i tecnologies educatives.
- La representació i interacció amb el patrimoni cultural, mitjançant eines digitals, per al coneixement i gaudi de ciutadans de diferents edats i tipologies.
- L’alfabetització digital i didàctica educativa (en particular relativa a temàtiques humanístiques) tant en entorns presencials, híbrids o no presencials.
- L’ús de programari de gestió de continguts i servidors web per a mostrar dades i continguts digitals de qualsevol branca de les humanitats.
- La difusió i comunicació multimèdia o interactiva de qualsevol mena d’informació, l’èxit de la qual necessita la comprensió de les claus de la comunicació i de l’aplicació de la tecnologia per a optimitzar aqueixos processos d’interacció social.
- La gestió d’innovació, informació i dades de grups d’investigació, especialment d’humanitats i ciències socials o temàtiques transdisciplinàries.
Dirigit principalment a
El Màster Universitari en Humanitats Digitals està enfocat a graduats en humanitats i ciències socials que desitgen incorporar metodologies basades en la tecnologia i en les eines digitals, amb la finalitat d’aconseguir els següents ítems:
- Optimitzar les seues destreses en àmbits com la innovació educativa.
- Descripció, estudi, gestió i difusió del patrimoni museístic i bibliogràfic.
- Anàlisi d’informació qualitativa i quantitativa en el context d’investigació en humanitats i ciències socials.
Estructura del màster
Crèdits: 60 ECTS
Obligatòries: 45 ECTS | Optatives: 4,5 ECTS | Practiques externes: 0 ECTS | Treball final de màster (TFM): 10,5 ECTS
Mòdul 1. Mòdul Obligatori: 49,5 ECTS obligatoris
Matèria: Humanitats i Innovació
Crèdits mínims: 19,5 | Caràcter: Obligatori
Matèria: Transformació Digital del Patrimoni
Crèdits mínims: 12 | Caràcter: Mixt
Nota: En aquesta matèria es poden realitzar fins a un màxim de 4,5 ECTS en pràctiques externes de caràcter curricular. (El pla d’estudis contempla un màxim de 4,5 ECTS per a pràctiques externes de caràcter curricular).
Matèria: Creació i Comunicació Digital
Crèdits mínims: 18 | Caràcter: Obligatori
Mòdul 2. Treball Fi de Màster: 10,5 ECTS treballe fi titulació
Matèria: Treball Fi de Màster
Crèdits mínims: 10,5 | Caràcter: Treball Fi Titulació
Docència Semipresencial
Modalitat d’ensenyança híbrida (40% de presencialitat i 60% de no presencialitat).
En el primer semestre, els dimarts i dimecres tenen les classes en mode presencial a l’Escola, mentres que els dilluns, dijous i divendres tenen les classes en mode en línia síncron, on els alumnes es connectaran amb el professorat a través de la plataforma *Teams per al seguiment de la classe des d’on desitgen.
En el segon semestre, les classes dels dimarts són en mode presencial, mentres que els dilluns i dijous tenen les classes en mode en línia síncron. Dimecres i divendres no hi ha classe.
En l’horari del títol, totes les classes en línia figuren associades a “ETS D’ENGINYERIA INFORMÀTICA (Edifici 1Z)”.
Pràctiques en empresa
Existeix la possibilitat de realitzar pràctiques. Per a això necessites, entre altres requisits:
Requisits
- Estar matriculat/a en el curs acadèmic en vigor i durant tot el període de pràctiques.
- No estar ja titulat/a, ni complir les condicions per a ser-ho, és a dir, no tenir el 100% de crèdits de la titulació ja superats.
- Estar inscrit/a en la base de dades curricular a l’hora de formalitzar les pràctiques (o a través de la intranet).
- Límit setmanal recomanat: 20 hores setmanals en període lectiu, i 40 en període no lectiu.
Condicions
Les pràctiques han de ser remunerades: bossa mínima 4,60€/hora.
Treball Fi de Màster
Tota la informació, plantilles i normativa