Títol oficial

60 crèdits

MUIBP

Espanyol

Valencià

No

Presencial

UPV Campus de Vera (València)

En detall

Contingut de la pàgina


Descripció del títol

En l’actualitat, la societat és cada vegada més sensible a les implicacions que la producció té en el medi ambient, en la salut humana i en el territori. A nivell internacional, en l’última COP 28 (Dubai) es va aconseguir el compromís de continuar avançant cap a la neutralitat climàtica d’ací a 2050. Per a aconseguir aquest objectiu és necessària una transformació de la societat i de l’economia, que haurà de ser rendible, equitativa i socialment equilibrada.

Tot això serà un revulsiu, perquè implicarà la necessitat de propostes de models territorials i de desenvolupament més sostenibles, així com generar sistemes de producció més racionals basats en criteris d’economia circular, hipocarbónica i amb un ús menys intensiu de recursos.

La incorporació d’aqueixes exigències ambientals implica que els sectors econòmics, entre ells el primari, si volen mantenir l’activitat, hauran de modificar o adaptar els seus processos de producció i continuar sent econòmicament rendibles.

La formació generalista i de fonaments que l’alumne rep en els actuals estudis de grau, fins i tot en el cas de professions regulades que continuen amb un màster habilitant, requereix ser completada amb competències i resultats d’aprenentatge específics per a arribar a ser especialistes en la temàtica del màster.

Objectius del títol

El títol cerca formar professionals provinents del món de l’Enginyeria i el Medi Ambient que siguen capaços d’analitzar, diagnosticar, planificar i gestionar projectes des de l’òptica de l’Enginyeria Bioambiental i del Paisatge.

Enginyeria Ambiental, perquè en aquest camp recauen les competències, destreses, habilitats i resultats d’aprenentatge que es pretenen desenvolupar, i amb el prefix “bio”, perquè és en l’àmbit dels biosistemes (agroalimentari, forestal i del medi natural) on es desenvoluparan principalment.

Eixides professionals

La conjuntura actual en l’àmbit professional de l’enginyeria, tant en el marc de la consultoria, com el de l’empresa i l’administració pública, requereix de professionals especialitzats tant en el coneixement del medi natural, les seues afeccions i processos de degradació, com en la planificació i disseny de solucions tècniques adequades des de la perspectiva de la prevenció i la remediació.

  • Consultoria en enginyeria
  • Empreses del sector privat
  • Administració pública
  • Especialització en coneixement del medi natural
  • Planificació i disseny de solucions tècniques
  • Prevenció i remediació de processos de degradació

Dirigit principalment a

Aquest màster està dissenyat per a professionals amb formació prèvia en enginyeria i ciències ambientals.

  • Graduats i Màster en Enginyeria Agronòmica
  • Graduats i Màster en Enginyeria forestal
  • Enginyers Industrials
  • Enginyers Ambientals
  • Enginyers Civils
  • Enginyers Químics
  • Titulacions equivalents a les esmentades
  • Graduats en Ciències Ambientals

Estructura del màster

Obligatòries: 42 ects | Optatives: 6 ects | Practiques externes: 0 ects | Treball final de màster (TFM): 12 ects

Mòdul 1. Eines d’enginyeria i caracterització del mitjà : 6 ects obligatoris

Matèria: Eines en enginyeria i anàlisi del medi físic
Crèdits mínims: 6 | Caràcter: Obligatori

Mòdul 2. Enginyeria bioambiental : 18 ects obligatoris

Matèria: Diagnosi i processos ambientals
Crèdits mínims: 6 | Caràcter: Obligatori

Matèria: Eines tècniques d’enginyeria bioambiental aplicades al medi ambient
Crèdits mínims: 12 | Caràcter: Obligatori

Mòdul 3. Restauració i planificació ambiental i paisatgística : 18 ects obligatoris

Matèria: Anàlisi i planificació del territori i el paisatge
Crèdits mínims: 9 | Caràcter: Obligatori

Matèria: Restauració ambiental i paisatgística
Crèdits mínims: 6 | Caràcter: Obligatori

Matèria: Gestió de comunitats vegetals en la restauració ambiental
Crèdits mínims: 3 | Caràcter: Obligatori

Mòdul 4. Optatiu general : 6 ects obligatoris

Matèria: Optatives generals
Crèdits mínims: 6 | Caràcter: Optatiu

Matèria: Pràctiques externes
Crèdits mínims: 6 | Caràcter: Optatiu
Nota: En aquesta matèria es poden realitzar fins a un màxim de 6 ECTS en pràctiques externes de caràcter curricular. (El pla d’estudis contempla un màxim de 6 ECTS per a pràctiques externes de caràcter curricular).

Mòdul 5. Treballe fi de màster : 12 ects obligatoris

Matèria: Treballe fi de màster
Crèdits mínims: 12 | Caràcter: Treballe Fi Titulació

Pràctiques en empresa

La titulació permet optar a realitzar pràctiques externes per a acostar la teua formació a la realitat de l’activitat professional. Es pot optar per dos tipus de pràctiques en empresa:

Curriculars

Estan contemplades en el Pla d’Estudis en el Mòdul Complements de formació. La matèria, que és optativa, té 6 ECTS, per la qual cosa les pràctiques tindran una duració de 150 hores.

Extracurriculars

No estan incloses en el Pla d’Estudis, però estaran reflectides en l’expedient de l’alumne. Tindran una duració màxima de 900 hores.

La realització d’aquestes pràctiques suposa un complement molt important a l’aprenentatge teòric i pràctic i que et permetrà adquirir experiència en els processos de selecció i cerca d’ocupació professional, així com experiència laboral.

En la Unitat de Pràctiques en Empreses (UPE) de l’ETSIAMN et facilitaran tota la informació relacionada amb aquestes pràctiques (requisits per a accedir, documentació a presentar, ofertes disponibles, etc).

Investigació i accés a doctorat

La realització del Màster permet accedir als programes de doctorat de la UPV.

Intercanvi acadèmic / convenis amb altres universitats

En l’apartat de Internacional de la web de l’ETSIAMN trobaràs informació estructurada en cinc apartats:

– Contacta’ns: qui som i com localitzar-nos

– Documentació:
– la normativa que regeix en aquesta Escola respecte a l’intercanvi sota programes de mobilitat per a cursar assignatures i/o TFG; un model de fitxa a emplenar si escau (Acord de reconeixement d’estudis);
– les presentacions últimes (.pdf) que s’han mostrat als estudiants i al PDI/PAS amb la informació bàsica sobre les diverses opcions de mobilitat i les seues característiques;
– les memòries de l’àrea de les Relacions Internacionals (RR II) que es van redactar per al període 2004/05 a 2009/10 en cadascuna de les dues escoles (ETSIA i ETSMRE) que van donar origen a l’actual (ETSIAMN).

– Estudis Internacionals:
– unes mini-presentacions per països indicant les universitats amb les quals té acord d’intercanvi l’ETSIAMN;
– un llistat general de les universitats amb les quals es té acord.
– Seminaris Internacionals: les programacions de seminaris en les assignatures de LI (cicles) International Seminars in Life Sciences I i II dels últims tres cursos (inclòs l’actual).

– Activitats: en ppio., es relacionen les conferències que ha organitzat aquesta subdirecció d’RR II de l’ETSIAMN

Instal·lacions i laboratoris

A l’ésser un Màster promogut per l’ETSIAMN, es disposa del conjunt d’instal·lacions i laboratoris de la mateixa per a la seua impartició. Així mateix, col·laboren diversos Departaments amb instal·lacions pròpies.

Treball Fi de Màster

El pla d’estudis del Màster contempla obligatòriament la realització d’un Treball Final de Màster per a poder finalitzar els estudis. Aquest consistirà en un treball o projecte original, i individual, en el qual queden de manifest coneixements, habilitats i competències adquirides per l’estudiant al llarg dels seus estudis.

El TFM pot realitzar-se a partir de diverses modalitats de proposta:

  • Ordinària: l’alumne tria, prioritzat amb els criteris establits per la UPV, un dels TFM de l’oferta anual o relació proposada pels departaments. El seu tutor serà el professor proponent del TFM.
  • Concertada: l’alumne es posa d’acord, en qualsevol moment del curs, amb el professor per mútua iniciativa sobre el títol i la temàtica a desenvolupar en un TFM i que no està en la relació proposada pels departaments.
  • Pràctiques en empresa: l’alumne desenvolupa el seu TFM en una empresa, institució o entitat relacionada amb els continguts i competències del títol acadèmic. L’alumne cercarà un tutor en l’ETSIAMN adequat a la seua temàtica i un altre cotutor extern amb relació contractual amb l’empresa, institució o entitat en la qual es desenvolupe aquest treball.

Els requisits formals, procedimentals i administratius per al desenvolupament del TFM, estan especificats en la normativa marc de treballs final de grau (TFM) de la Universitat Politècnica de València (UPV), en la normativa específica del TFM de l’ETSIAMN i en els annexos procedimentals d’ajuda desenvolupats per a tal fi.

Empreses col·laboradores i més

No es disposa d’empreses col·laboradores.

+ Info