Títol oficial

90 crèdits

MUIM

Espanyol

Espanyol – B2

Presencial

UPV Campus de Vera (València)

Admissió

Contingut de la pàgina


Requisits d’accés

Els requisits d’accés a aquesta titulació són els establits amb caràcter general en el Reial decret 822/2021, en la redacció donada en el seu article 18. Així mateix, també resulta d’aplicació els establits en la Normativa pròpia de Preinscripció i Admissió als estudis de màsters universitaris a la Universitat Politècnica de València (UPV).

Per a accedir als ensenyaments universitaris oficials de màster és necessari estar en possessió d’algun dels següents títols:

  • S’accepten títols oficials espanyols de Grau o Màster, equivalents d’altres països de l’EEES, i títols estrangers no homologats però amb nivell d’accés a postgrau.
  • Títols universitaris estrangers homologats pel Ministeri d’Educació que equivalen a títols espanyols.

Excepcions

Es pot admetre condicionalment a estudiants amb un grau espanyol o de l’EEES que hagen de presentar el TFG o tinguen crèdits pendents (màx. 9 ECTS), així com a aquells que han d’acreditar un idioma estranger. En cap cas l’alumnat amb matrícula condicional en un màster podrà obtenir el títol de màster si prèviament no ha obtingut el títol de grau.

Criteris de valoració

La Comissió Acadèmica del Títol és l’òrgan competent per a establir els criteris de valoració a aplicar per a fixar l’ordre de prelació en l’adjudicació de places, d’acord amb la normativa pròpia de Preinscripció i Admissió als estudis de màsters universitaris en la UPV i seguint les directrius emanades del vicerectorat competent en matèria d’estudiantat.

La composició de la Comissió Acadèmica del Títol es regula en l’article 4.2 de la Normativa de Règim Acadèmic i Avaluació de l’Alumnat. Aquesta normativa està disponible en: Normativa de Règim Acadèmic

Requisit lingüístic

D’acord amb la Comissió Acadèmica del Màster Universitari en Enginyeria del Manteniment, celebrada el 13 d’abril de 2021:

Els estudiants estrangers la llengua nativa dels quals no siga l’espanyol, han d’aportar, com a requisit de preinscripció, un certificat d’espanyol nivell B2, segons l’RD 889/2022 en el seu article 13, apartat 2 o bé dels organismes certificadors que s’inclouen en les taules de certificats reconeguts per ACLES (Associació de Centres de Llengües en l’Ensenyament Superior) que pot ser consultada en la pàgina web: Taules de certificats reconeguts per ACLES.

Aquells alumnes estrangers, la llengua nativa dels quals no siga l’espanyol, i no disposen de certificats esmentats anteriorment, hauran de passar una entrevista obligatòria per a la seua valoració (presencial o mitjançant mitjans telemàtics) en la qual ha d’acreditar la seua identitat i el nivell d’espanyol.

Contingents de reserva de places

La UPV reservarà, almenys, un 5 per cent de les places oferides en els títols universitaris oficials de Màster Universitari per a estudiants que tinguen reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33 per cent, així com per a estudiants amb necessitats de suport educatiu permanents associades a circumstàncies personals de discapacitat, que en els seus estudis anteriors hagen precisat de recursos i suports per a la seua plena inclusió educativa.

En aquest últim cas correspondrà al Servei d’Atenció a l’Estudiant amb Discapacitat de la UPV (Fundació CEDAT) la valoració de cada cas per a l’emissió del pertinent informe sobre la procedència de formalitzar la preinscripció a un títol de màster de la UPV per aquest contingent de reserva de places. A aquest efecte, la persona interessada aportarà al citat Servei la informació i documentació acreditativa que li siga requerida per a la valoració de la seua sol·licitud.

L’ordenació i adjudicació de les places dins de cada contingent es realitza atenent la nota d’admissió.

Requisits generals d’admissió a Màster Universitari en la UPV

Són criteris transparents i objectius i permeten seleccionar, d’entre els estudiants que ho sol·liciten, als més qualificats sobre la base de l’expedient i els mèrits acreditats i en condicions de comparabilitat d’aquests expedients i mèrits.

L’admissió en aquest màster no implicarà, en cap cas, cap modificació dels efectes acadèmics i, en el seu cas, professionals, que corresponguen al títol previ del qual estiga en possessió la persona interessada, ni el seu reconeixement a altres efectes que el de cursar ensenyaments de Màster.

Més informació sobre la normativa de preinscripció i admissió en màsters en: Normativa de Preinscripció i Admissió

Admissió per al cas d’estudiants discapacitats

Per a l’estudiantat amb necessitats educatives específiques derivades d’una discapacitat, s’establiran serveis de suport i assessorament adequats per a avaluar les necessitats d’adaptacions curriculars, itineraris o estudis alternatius, a través del suport de la Fundació CEDAT de la UPV.

La Fundació CEDAT de la UPV ofereix informació i assessorament als membres de la comunitat universitària amb discapacitat, així com acompanyament i suport a l’aula. A més, proporciona ajudes tècniques per a l’estudi a aquells membres de l’estudiantat que, a causa de les seues necessitats educatives especials, el requerisquen. També promou i gestiona accions de formació i ocupació per a aquest col·lectiu, tant dins com fora dels campus de la UPV, i ofereix diferents serveis des del seu Centre Especial d’Ocupació.

Així mateix, la fundació duu a terme projectes per a l’eliminació de barreres arquitectòniques i urbanístiques, plans integrals d’accessibilitat, auditories en matèria d’accessibilitat, revisió de projectes, assessorament i disseny de models ideals d’accessibilitat.

Pots trobar informació general sobre l’accés en el Servei d’Alumnat – Accés

Criteris d’admissió

La Comissió Acadèmica del Màster ha establit els requisits específics d’admissió que ha considerat més adequats per al títol, sempre tenint en compte que siguen objectius i transparents i permeten seleccionar als candidats més idonis, de conformitat amb el que indica l’art. 18.5 del RD 822/2021.

A

Afinitat i extensió dels estudis cursats

L’afinitat es valorarà tenint en compte la duració d’aquests estudis, de manera que grau o equivalent són 8 punts, 9 en cas que siguen estudis de 5 anys (anteriors enginyeries o d’espais educatius no europeus) i 10 punts per als estudis de 6 anys o 4+2 (amb un altre màster oficial previ en l’àmbit dels graus de referència). Estudis d’antigues Enginyeries tècniques es valoraran amb 7 punts i si el títol no està entre els afins esmentats o assimilats, no s’acceptarà a l’estudiant.

B

Valoració de l’expedient acadèmic

L’expedient acadèmic es valorarà amb altres 10 punts màxim, obtinguts directament de la conversió de la nota mitjana del títol.

En el cas d’expedients qualificats en escales diferents a les indicades en l’RD 1125/2003, es requerirà que la persona interessada aporte una obtinguda del Ministeri competent en matèria d’Universitats. A aquelles persones que no aporten aquest document se’ls assignarà un 5 com a nota mitjana d’accés.

C

Curriculum vitae

Dins del Curriculum vitae dels candidats, tal com s’ha esmentat prèviament, es valorarà exclusivament l’experiència professional i fonamentalment en l’àmbit de l’Enginyeria del Manteniment. Aquesta experiència laboral es valorarà amb un màxim de 10 punts, amb el següent barem d’aplicació:

  • De 3 a 5 punts per any en llocs de manteniment, segons categoria professional.
  • De 2 a 3 punts per any en llocs afins a manteniment, segons categoria professional.
  • De 0 a 2 punts per any en altres llocs.

Després de l’admissió dels graduats i graduades i si sobren places, s’admetrà a l’estudiantat que, no havent completat el grau, complisca amb alguna de les següents condicions:

  • Podrà ser admès amb caràcter condicional l’alumnat procedent d’algun dels graus d’accés al qual li quede per superar el TFG i com a màxim fins a 9 crèdits ECTS.
  • També podrà ser admès l’alumnat de grau que tinga arracada d’acreditar el coneixement de llengua estrangera requerit per a l’obtenció d’un títol de grau.

Seran admesos tants sol·licitants com places s’oferisquen, per estricte ordre de prelació. En cas que es produïsquen renúncies, i sempre que existisquen sol·licituds en llista d’espera, es cobriran les vacants fins a completar l’oferta de places o fins a esgotar la llista d’espera, seguint l’ordre de prelació anteriorment establit.

No s’han establit proves particulars d’accés al Màster.

Beques

Els ensenyaments conduents a l’obtenció d’un títol universitari oficial permeten l’accés a beques i ajudes. El Ministeri competent en matèria d’educació, la Generalitat Valenciana i la mateixa Universitat Politècnica de València convoquen diferents beques i ajudes.

Beques de caràcter general per a estudiants que cursen estudis postobligatoris amb validesa en tot el territori nacional. La beca consistirà en l’exempció del pagament de les taxes per la prestació de serveis acadèmics universitaris (despeses de matrícula), corresponents a assignatures matriculades per primera vegada. També podran obtenir altres quanties fixes i variables, si es compleix amb els requisits establits per a això.

Per a l’adjudicació de la beca és necessari acreditar residència administrativa en la Comunitat Valenciana i no superar els llindars de renda establits per la convocatòria, així com complir amb els requisits de caràcter general i acadèmics. La beca consisteix en l’exempció del pagament de les taxes per la prestació de serveis acadèmics universitaris (despeses de matrícula), d’assignatures matriculades en primera i segona matrícula.

La Universitat Politècnica de València ofereix diverses beques o ajudes com les ajudes d’acció social, les ajudes de menjador o les beques formatives de col·laboració. També existeixen ajudes a esportistes.

En aquest enllaç, es reuneixen tot tipus de convocatòries per a estudiants de grau, màster i doctorat: ajudes a la mobilitat, beques de col·laboració, d’investigació, de pràctiques, per a la realització de cursos…

Procés de preinscripció

La preinscripció és el procediment que serveix per a ordenar totes les sol·licituds que rep cada màster universitari, en funció dels requisits d’accés que s’han establit i de la baremació dels mèrits que presenta cada aspirant. És un tràmit que, a la Universitat Politècnica de València, es realitza a través d’una aplicació en línia i amb un termini diferent (més ampli) per a l’alumnat de fora de la Unió Europea. Les persones interessades a sol·licitar plaça en aquest màster universitari trobaran a continuació les instruccions, pas a pas, per a realitzar la preinscripció: terminis, taxes, documents, normativa…

+ Info