Descripció del títol
Aquest Màster respon a la demanda d’especialistes en la postproducció de productes audiovisuals centrats en continguts d’entreteniment, informatius, educatius i de servei públic que aprofiten al màxim les capacitats interactives i d’innovació dels nous mitjans digitals i que suposen un impuls per a integrar al màxim nombre de ciutadans en la Societat de la Informació i del Coneixement.
El Màster forma professionals especialitzats en la fase final del procés de realització d’un producte audiovisual, abastant en el mòdul comú audiovisual les matèries bàsiques en tecnologia, narració, edició i composició tant des del punt de vista de l’àudio com del vídeo, per a passar a especialitzar-se en cada branca amb una àmplia oferta d’assignatures optatives. És un màster amb una orientació professional i investigadora el que es plasma amb dos itineraris formatius diferenciats. Podent triar la realització de pràctiques en entitats externes, o el desenvolupament d’un treball original d’investigació com a treball final de màster permetent prolongar la línia d’investigació amb una tesi doctoral en el programa de doctorat d’Indústries Culturals i de la Comunicació de la UPV.
El Màster s’imparteix al campus de Gandia per l’alta especialització del seu professorat i personal investigador, posada de manifest en la trajectòria de les seues titulacions, especialment Comunicació Audiovisual, Enginyeria Tècnica Superior de Telecomunicacions en la seua especialitat de So i Imatge i el Màster en Enginyeria Acústica. Permetent al seu torn l’ús d’instal·lacions i laboratoris compartits com l’estudi de TV, l’estudi de Ràdio, l’aula de camarografía, els equips audiovisuals de filmació, enregistrament sonor i il·luminació, etc.. Comptant amb més de 80 empreses col·laboradores de referència en el sector audiovisual, perquè els estudiants del màster puguen realitzar pràctiques i/o el seu projecte final de màster en empreses del sector.
Entre el seu professorat compta amb la participació, com a docents externs, de diferents professionals del sector, la qual cosa ha permès arribar a diversos acords de certificació externa amb les següents entitats participants en el Màster:
- AVID, impartirà classes l’únic professor extern certificador d’AVID a Espanya, certificant amb examen extern les seues classes.
- Adobe After Effects, impartirà classes un professor extern certificador i expert en aquest paquet programari.
- Apple Logic Studio, impartirà un professor certificador i expert en aquest paquet programari, certificant amb examen extern les seues classes.
- Protools, impartirà classes un professor extern i expert en aquest paquet programari.
El màster està equipat amb una aula específica proveïda dels equips i programari de postproducció utilitzats en el món professional. Una aula amb 21 equips Apple® i amb llicències d’AVID®, Protools®, Apple® Logic Studio i Adobe® Production Premium amb After Effects, entre altres.
Objectius del títol

El Màster Universitari en Postproducció Digital de la UPV forma professionals en el llenguatge, les tècniques i les eines necessàries per a exercir les tasques de postproducció digital de vídeo i d’àudio que demanda el sector.

Els seus titulats seran capaços de formar part d’equips interdisciplinaris en les productores audiovisuals, afavorint la comunicació i l’intercanvi de coneixements.

Sabran, a més, planificar, dissenyar i desenvolupar amb criteri la postproducció d’un producte audiovisual; aprofundir en l’edició no lineal i composició de vídeo i àudio;

Investigar la relació entre el so i la imatge des del punt de vista creatiu, estètic i narratiu en els diferents suports i tecnologies audiovisuals;

Dominar les tecnologies i els processos de treball en la postproducció digital i desenvolupar nous gèneres audiovisuals a través de les tècniques de la postproducció.
Eixides professionals
Els egressats es dediquen a tasques com ara el control del soroll i les vibracions en diversos àmbits.
- Elaboren mapes de soroll i condicionen tot tipus d’instal·lacions per a aïllar el so o millorar la qualitat acústica.
- Assessorament a arquitectes en el disseny de sales com ara teatres, auditoris, etc.
- Treballen en diferents àrees de l’electroacústica com ara el disseny, la fabricació i el control de sistemes de megafonia.
- Disseny de sistemes d’ultrasons, tant en aplicacions mèdiques, com industrials i subaquàtiques.
Dirigit principalment a
Aquest Màster va dirigit a aquelles persones que posseïsquen titulació superior universitària i desitgen ampliar la seua formació en l’àmbit de la Comunicació Audiovisual, i les Arts Visuals i Sonores.
- Llicenciat en Comunicació Audiovisual
- Llicenciat en Belles arts (esp. Audiovisual)
- Enginyer Tècnic en Telecomunicació (esp. Imatge i So)
- Llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques
- Llicenciat en Periodisme
- Enginyers en Disseny, etc.
- La Comissió Acadèmica del Màster podrà valorar l’acceptació d’altres titulacions en funció del perfil acadèmic i professional del candidat, tant nacional com estranger.
Estructura del màster
Crèdits: 60 ECTS
Obligatòries: 32 ects | Optatives: 16 ects | Practiques externes: 0 ects | Treball final de màster (TFM): 12 ects
Mòdul 1. Mòdul Comú audiovisual : 32 ects obligatoris
Matèria: Matèria de Tecnologia audiovisual
Crèdits mínims: 3 | Caràcter: Obligatori
Matèria: Matèria de Narració audiovisual
Crèdits mínims: 9 | Caràcter: Obligatori
Matèria: Matèria d’edició d’àudio
Crèdits mínims: 10 | Caràcter: Obligatori
Matèria: Matèria edició i composició de vídeo
Crèdits mínims: 10 | Caràcter: Obligatori
Mòdul 2. MÒDUL D’ESPECIALITZACIÓ AUDIOVISUAL : 16 ects obligatoris
Matèria: Matèria d’Especialització Audiovisual i Pràctiques en Entitats Externes
Crèdits mínims: 16 | Caràcter: Optatiu
Mòdul 3. Treball de fi de Màster : 12 ects treballe fi titulació
Matèria: Treball de fi de Màster
Crèdits mínims: 12 | Caràcter: Treballe Fi Titulació
Pràctiques en empresa
En el Pla d’Estudis s’inclouen pràctiques curriculars, resulta possible realitzar pràctiques en empresa al llarg del curs. Aquestes pràctiques venen donades per les necessitats de les empreses col·laboradores pel que canvien cada any.
Investigació i accés a doctorat
La UPV ofereix programes de doctorat per a l’alumnat que finalitze la titulació del Màster en Postproducció Digital.
Mitjançant els acords amb Universitats afins l’Oficina Internacional del Campus de Gandia convoca possibles intercanvis.
Instal·lacions i laboratoris
L’Escola Politècnica Superior de Gandia compta amb diversos laboratoris per a la impartició del Màster de Postproducció Digital:
- Laboratori de Postprodución (A029)
- Laboratori d’Animática (A005)
- Laboratori d’Edició (A023)
- Laboratori Multimèdia (A002)
- Laboratori Camarografía (A027)
- Cabines d’Edició (B007-B008 i B010)
- Estudi de Televisió i Plató (B014)
Treballe Fi de Màster
El Treball Fi de Màster (TFM), amb una càrrega de treball equivalent a 12 ECTS, pot desenvolupar-se dins de dues modalitats, orientació professional i orientació investigadora. Dins del primer és possible fer el treball dins d’una empresa.
L’Escola Politècnica Superior de Gandia estableix 4 convocatòries al llarg del curs acadèmic per a la defensa dels TFM:
- Desembre
- Febrer
- Juliol
- Setembre
Empreses colaboradoradoras i més
Llistat d’entitats col·laboradores:
- Ayuntament de Gandia
- APunt Mitjana
- Avid
- BRAINSTORM MULTIMÈDIA, S.L.
- Càtedra d’Anàlisi i Prospectiva de l’Audiovisual (CAPA)