Títol oficial

60 crèdits

MUSPV

Espanyol

Valencià

Espanyol – B2

Presencial

UPV Campus de Vera (València)

En detall

Contingut de la pàgina


Descripció del títol

L’objectiu del Màster Universitari en Sanitat i Producció Vegetal és proporcionar a l’alumne una formació adequada ajustada a les necessitats de la realitat agrícola amb vista a l’adquisició de competències en els camps de les tecnologies de la sanitat i producció agrícoles.

Com a objectiu paral·lel està la formació de futurs investigadors en les àrees ressenyades anteriorment, amb la finalitat que els seus egressats puguen continuar amb els estudis de Doctorat. En aquest sentit, el Màster està vinculat al Programa de Doctorat Recursos i Tecnologies Agrícoles.

El pla d’estudis té una orientació acadèmica abordant diferents problemes des d’una perspectiva multidisciplinària que inclou tant aspectes professionals (gestió de plagues i maneig agronòmic dels diferents tipus de cultiu) com a investigadora (metodologies avançades en la protecció i producció vegetal).

Els coneixements i les competències que adquiriran els alumnes en acabar el màster són:

  • Tecnologia de la Sanitat Vegetal
  • Tecnologia de la Producció Vegetal
  • Capacitat de planificar i elaborar projectes i estudis tècnics en els camps de la Sanitat i Producció Vegetal
  • Capacitat de desenvolupar estudis d’I+D+i en els camps de la Sanitat i Producció Vegetal

Objectius del títol

El Màster en Sanitat i Producció Vegetal té com a objectiu final la formació de tècnics i investigadors en els camps de la protecció i producció de les plantes, la qual cosa aborda mitjançant els objectius formatius següents:

Formació avançada en identificació, reconeixement i diagnòstic d’agent biòtics estressants (plagues, malalties i males herbes) que afecten les plantes cultivades.

Formació avançada en tecnologies de gestió de plagues, malalties i males herbes de plantes cultivades.

Formació avançada en tecnologia de reg, fertilització, propagació i maneig del sòl en els seus aspectes generals en els cultius.

Formació avançada en producció i qualitat en els diversos tipus de cultius herbacis i llenyosos en l’àmbit mediterrani.

Eixides professionals

Algunes de les principals eixides professionals inclouen:

  • Tècnic en sanitat vegetal: Treballar en la prevenció i control de plagues i malalties en cultius.
  • Gestor de projectes agrícoles: Planificació i execució de projectes relacionats amb la producció agrícola sostenible.
  • Investigador: Desenvolupar projectes d’investigació en universitats o centres d’investigació sobre sanitat i producció vegetal.
  • Consultor agrícola: Assessorar empreses i agricultors en la implementació de pràctiques de producció sostenible i sanitat vegetal.
  • Docent: Ensenyar en institucions educatives en àrees relacionades amb l’agronomia i la biologia.
  • Tècnic de qualitat: Controlar i assegurar la qualitat de productes agrícoles, tant en producció com en processos de post-cull.
  • Especialista en biotecnologia vegetal: Treballar en el desenvolupament de noves varietats de cultius resistents a plagues i malalties.
  • Responsable de producció en empreses agràries: Supervisar i optimitzar els processos de producció en finques i explotacions agrícoles.
  • Investigador en agroecologia: Explorar mètodes sostenibles de producció agrícola i el seu impacte ambiental.
  • Assessor en polítiques agrícoles: Col·laborar en la formulació de polítiques relacionades amb l’agricultura i el medi ambient.

Dirigit principalment a

Perfil d’ingrés adequat per a cursar aquests estudis.

  • Grau en Enginyeria Agroalimentària i del Medi rural
  • Grau en Enginyeria Forestal i del Medi natural
  • Enginyer Agrònom
  • Enginyer forestal
  • Enginyer Tècnic Agrícola
  • Enginyer Tècnic Forestal
  • Grau o Llicenciat en Ciències Biològiques
  • Grau o Llicenciat en Ciències Ambientals

I titulacions afins.

Estructura del màster

Obligatòries: 48 ECTS | Optatives: 0 ECTS | Practiques externes: 0 ECTS | Treball final de màster (TFM): 12 ECTS

Mòdul 1. Aspectes avançats de la Producció Vegetal: 18 ECTS obligatoris

Matèria: Aspectes avançats en Fitotècnia General
Crèdits mínims: 6 | Caràcter: Obligatori

Matèria: Aspectes avançats en Cultius Herbacis
Crèdits mínims: 6 | Caràcter: Obligatori

Matèria: Aspectes avançats en Cultius llenyosos
Crèdits mínims: 6 | Caràcter: Obligatori

Mòdul 2. Aspectes avançats de la Sanitat Vegetal: 24 ECTS obligatoris

Matèria: Aspectes avançats en Entomologia Agrícola
Crèdits mínims: 10.5 | Caràcter: Obligatori

Matèria: Aspectes avançats en Patologia Vegetal
Crèdits mínims: 10.5 | Caràcter: Obligatori

Matèria: Aspectes avançats en Malherbologia
Crèdits mínims: 3 | Caràcter: Obligatori

Mòdul 3. Intensificació en aspectes avançats comuns: 6 ECTS obligatoris

Matèria: Història de l’Agronomia i Intensificació en Maneig del Sòl i Fisiologia Vegetal
Crèdits mínims: 6 | Caràcter: Obligatori

Mòdul 4. Treball Fi de Màster: 12 ECTS obligatoris

Matèria: Treball Fi de Màster
Crèdits mínims: 12 | Caràcter: Treball Fi Titulació

Pràctiques en empresa

En el Pla d’Estudis del Màster Universitari en Sanitat i Producció Vegetal no existeixen actualment crèdits assignats a Pràctiques en Empreses.

Els alumnes del Màster interessats a realitzar estades de pràctiques en empreses com a crèdits extracurriculars podran fer-ho amb el suport i cobertura de la Universitat Politècnica de València a través del Servei Integrat d’Ocupació.

Investigació i accés a doctorat

En relació amb el màster, la UPV t’ofereix el Programa de Doctorat en Ciència, Tecnologia i Gestió Alimentària, amb el qual podràs introduir-te en el camp de la investigació.

El programa de doctorat en Ciència, Tecnologia i Gestió Alimentària té com a principal objectiu formar a estudiants perquè puguen realitzar labors d’investigació, tant de caràcter bàsic com aplicat. D’aquesta manera, els egressats tenen un ampli ventall de possibilitats en els quals desenvolupar les seues competències, des de la investigació i la docència en centres d’investigació i universitats, fins a la seua integració i/o lideratge d’equips d’investigació d’empreses agroalimentàries.

Per a això, el programa compta amb un gran grup de doctors que cobreixen pràcticament la totalitat de les diferents àrees d’investigació que componen el sector agroalimentari. Una part d’aquests professionals pertanyen al Departament de Tecnologia d’Aliments (DTA) i a l’Institut d’Enginyeria d’Aliments per al Desenvolupament (IIAD) de la Unversitat Politècnica de València. Una altra part significativa pertany a l’Institut d’Agroquímica i Tecnologia d’Aliments (IATA-CSIC) i a l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA) a través d’un conveni subscrit amb totes dues institucions. D’aquesta manera, el programa disposa de professors amb diferents enfocaments de la investigació.

Informació d’accés al programa de Doctorat

Intercanvi acadèmic / convenis amb altres universitats

Des del Departament d’Ecosistemes Agroforestals, t’aconsellem que sol·licites informació en l’Oficina de Relacions Internacionals de l’ETSIAMN on trobaràs informació respecte als intercanvis acadèmics.

Instal·lacions i laboratoris

L’ETSIAMN posa a disposició els següents laboratoris per al màster:

  • Laboratori sòls
  • Laboratori Herbacis
  • Laboratori Fitotècnia General
  • Laboratori Viticultura
  • Laboratori Fruticultura
  • Laboratori Citricultura
  • Laboratori Botànica
  • Laboratori de Patologia Vegetal
  • Laboratori d’Entomologia Agroforestal i Patologia Vegetal
  • Laboratori d’Acarología
  • Laboratori de Micología
  • Laboratori de Virologia
  • 3 Aules

La majoria dels laboratoris compten amb: projector diapositives, vídeo, televisió, pissarra, ordinador, lupes i microscópios per lloc.

A més, el Departament d’Ecosistemes Agroforestals i de Producció Vegetal posen a la disposició dels alumnes altres laboratoris per a major servei.

Treball Fi de Màster

El Treball Fi de Màster, consistirà un treball o projecte original, i individual, en el qual queden de manifest coneixements, habilitats i competències adquirides per l’estudiant al llarg dels seus estudis.

El TFM pot realitzar-se a partir de diverses modalitats de proposta:

  • Ordinària: l’alumne tria, prioritzat amb els criteris establits per la UPV, un dels TFM de l’oferta anual o relació proposada pels departaments. El seu tutor serà el professor proponent del TFM.
  • Concertada: l’alumne es posa d’acord, en qualsevol moment del curs, amb el professor per mútua iniciativa sobre el títol i la temàtica a desenvolupar en un TFM i que no està en la relació proposada pels departaments.
  • Mobilitat: l’alumne desenvolupa el seu TFM en una altra universitat. Cercarà un tutor en l’ETSIAMN adequat a la seua temàtica i un cotutor de la universitat receptora en la qual es desenvolupe aquest treball.

Els requisits formals, procedimentals i administratius per al desenvolupament del TFM, estan especificats en la normativa marc de treballs final de màster (TFM) de la Universitat Politècnica de València (UPV), en la normativa específica del TFM de l’ETSIAMN, de la qual està adscrit el Dpto. d’Ecosistemes Agroforestals i en els annexos procedimentals d’ajuda desenvolupats per a tal fi.

Empreses colaboradoradoras i més

Algunes empreses i entitats col·laboradores amb el Màster són:

BayerSakataStatkraftTimacAgroAvantLogo empresa 3Logo empresa 2Logo empresa 1

+ Info