- -
UPV
 

Ecotrophelia España 2020

L'equip de la UPV format per María Cabrera, Lucía Cano, Laura Junco, Marta Siguero i María Rovira hi aconsegueix el 2n premi amb Tuliva

[ 23/09/2020 ]

Tuliva, una tulipa feta a base de farina de llavor d’oliva, creada com a envàs comestible per a presentar-hi plats preparats de forma diferent, i apta per a celíacs, intolerants a la lactosa i vegetarians, és l’aliment amb el qual Cruixents –l’equip format per les estudiants de la Universitat Politècnica de València (UPV) María Cabrera, Lucía Cano, Laura Junco, Marta Maravilla Siguero i María Rovira– ha aconseguit el segon lloc en Ecotrophelia España 2020, la fase nacional de la competició universitària que promou la creació i comercialització de productes alimentaris innovadors i amb caràcter mediambiental.

L’equip, format per alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural (ETSEAMN-UPV) amb l'excepció de Laura Junco (ETSED-UPV), només va ser superat en la final, celebrada ahir a la Fundació Alícia –amb la presència d’un màxim de dos integrants per equip, a causa de la pandèmia actual–, per Tricube, unes postres làcties gelificades elaborades per estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Lilbub, un altre equip de la UPV, entre els 6 finalistes

Entre els sis finalistes d’aquesta onzena edició del certamen, cal destacar també la presència d’un altre equip de la UPV, Lilbub, integrat per les estudiants de l’ETSEAMN-UPV Carla Altuna, Gema Aragón, Lucía García de Ángela, Vega Mora i Miriam Serna.

Lilbub va arribar a la fase definitiva amb la seua proposta Bokaras, un snack elaborat a base de la polpa que resta després de l’elaboració d’una beguda de cacauet, amb dues varietats diferents, una de dolça i una altra de salada, en un envàs llest per a obrir-lo i consumir el producte.

Setè podi per a la UPV en 11 anys

Amb el segon lloc aconseguit per Cruixents, ja són 7 els llocs al podi obtinguts per equips de la UPV en les 11 edicions nacionals del certamen, que organitza la Federació Espanyola d’Indústries d’Alimentació i Begudes (FIAB) amb el suport del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i el Ministeri de Ciència i Innovació, i els guanyadors de la qual participen en la final continental d'Ecotrophelia.

Qué’s-Café, l’any 2011; Veggiebo, el 2015; i Vake It, el 2017, hi van assolir el triomf; Ginko, el 2011; i Tuliva, ahir, hi aconseguiren el segon premi; i Ekoteno, el 2014, i Almos, el 2016, van ser tercers.

Més informació

Notícies destacades


4a Edició del concurs 'El teu grau UPV en TikTok' 4a Edició del concurs 'El teu grau UPV en TikTok'
29 abonaments per als millors festivals, més de 600 descomptes per a viure la música en directe i 61 dessuadores UPV per a marcar estil per als millors vídeos sobre el grau que estudies a la UPV. Participa!
Sant Joan arriba als Estats Units Sant Joan arriba als Estats Units
La investigadora Pilar Bosch explica el procés de restauració a l'Institut Tecnològic de Massachussets, a Washington i a Nova York
Microcredencials en sostenibilitat i energies renovables Microcredencials en sostenibilitat i energies renovables
La UPV participa en aquest projecte internacional per a capacitar alumnat, professionals i personal investigador en la revolució de la sostenibilitat
Guardonada als EUA Guardonada als EUA
Pilar Baldominos, doctora per la UPV, ha rebut el Harold M. Weintraub Graduate Student Award per la seua investigació contra el càncer inspirada en "La guerra de les galàxies"
Carrera Sant Lluís-Rafael Albiñana i Nador-Miraculosa, guanyadores Carrera Sant Lluís-Rafael Albiñana i Nador-Miraculosa, guanyadores
Curie, Goodall, Tereshkova i la investigació contra l'ELA, grans protagonistes de la segona edició de "La Ciència a les Falles"
10 nous patrons 10 nous patrons
Altadia, Argimiro Joyeros, Ascires, Autoliv, Aznar Innova, Femeval, Foredu, Hospicare, Maxlinear i Stadler s'incorporen a la Càtedra STEAM



EMAS upv