- -
UPV
 

Estructures de formigó

Els experts de l'Institut de Ciència i Tecnologia del Formigó de la UPV estan analitzant el comportament dels pilars reforçats mitjançant angles de ferro i gafes.



Un equip d'investigadors de l'Institut de Ciència i Tecnologia del Formigó (ICITECF) de la Universitat Politècnica de València està desenvolupant un estudi, finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació, per avaluar la resistència enfront dels terratrèmols de les estructures de formigó armat reforçades.


En la investigació, el grup, coordinat per Pedro Calderón, investigador de l'ICITECF de la UPV, ha detectat que, en el moment de revisar la seguretat d'edificis situats en zona sísmica, és freqüent trobar estructures de formigó armat que no compleixen els requisits de seguretat exigits per la normativa i que han de ser reforçades. Per a dur a terme aquest reforç hi han diferents tècniques, encara que la més emprada al nostre país és la utilització d'angles de ferro i gafes.


En aquest projecte, els investigadors de la Universitat Politècnica de València estan estudiant el comportament global dels pilars reforçats mitjançant aquesta tècnica i identificant-ne els mecanismes i les característiques, amb la finalitat d'oferir els criteris pertinents per al disseny i l'execució.


Actualment, malgrat com està d'estès l'ús d'angles de ferro i gafes per al reforç de pilars a Espanya i a zones de sismicitat elevada, com són els Estats Units, el Japó, Grècia o Turquia, en la pràctica no hi han estudis rigorosos sobre aquests procediments i la informació que tenim sobre aquesta tècnica és escassa.


Els investigadors estan analitzant el comportament dels sistemes més habituals de connexió entre el reforç del pilar i les bigues, tant en càrregues estàtiques com en càrregues cícliques (sismes). Per a fer-ho, utilitzen tant la modelització en 3D, com els assajos a escala real del nus de la biga i el pilar, mitjançant els quals es pretenen identificar els mecanismes del comportament del nus i calibrar el model numèric.


Com a resultat final de la investigació, es definiran mètodes simplificats per al càlcul i l'execució dels nusos en reforços de pilars de formigó armat amb perfils metàl·lics. Igualment, es formularan recomanacions de caràcter tecnològic, tant a nivell de projecte com a nivell de construcció de reforços, amb la finalitat de cobrir el buit normatiu que hi ha.


Més informació
  • Notícia en UPV TV





Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


La primera d'Espanya La primera d'Espanya
La UPV és la primera universitat espanyola que recull en els Estatuts la protecció de la infància i l'adolescència
Un pont a la solidaritat Un pont a la solidaritat
La Biblioteca de la UPV celebra el Dia del Llibre amb regals, mercat ambulant solidari, cites a cegues i la gravació del pòdcast "Tsundoku" amb llibreries i biblioteques afectades per la dana
3.000€ el metre quadrat 3.000€ el metre quadrat
La Càtedra Observatori de l'Habitatge de la UPV detecta que l'escalada de preus de venda arriba a l'àrea metropolitana ,a 6 municipis valencians
Un crit d'atenció sobre la salut menstrual Un crit d'atenció sobre la salut menstrual
1 de cada 5 dones a Espanya que experimenta molèsties menstruals freqüents afirma no haver rebut mai atenció ginecològica, segons un estudi de la UPV, el CSIC i la UWA
Premi Lusità-Espanyol de Química 2024 Premi Lusità-Espanyol de Química 2024
Hermenegildo García, investigador de l'ITQ (UPV-CSIC), ha rebut el guardó per les seues contribucions en fotoquímica i catàlisi heterogènia, i el seu fort compromís amb la cooperació científica entre Espanya i Portugal
Veredicte del jurat Veredicte del jurat
Creativitat a l'alça i molt d'humor entre els vídeos guanyadors del 4t concurs El teu Grau UPV a TikTok



EMAS upv