Els professors de la Universitat Politècnica de València Manuel Martínez Torán i Raúl Romeu han participat en el disseny de pantalles de protecció que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha validat per a la impressió 3D mentre dure aquesta situació d’excepcionalitat deguda a la Covid-19.
L’equip ha aconseguit fixar uns paràmetres d’impressió i ha coordinat un manual en què s’explica la configuració idònia per a la fabricació de les viseres i l’assemblatge posterior.
Comissió coordinada per la Conselleria de Sanitat
Aquesta iniciativa sorgeix a instàncies de la comissió que coordina la Conselleria de Sanitat i en la qual participen la Universitat Politècnica de València, la Direcció General d’Indústria de la Generalitat Valenciana, la Universitat de València, el Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Industrials de València (COGETI València), l’empresa Talent Growth Management i la coordinadora Coronavirus Makers, entre altres organitzacions.
Aquesta comissió també ha preparat el protocol de desinfecció i coordinació per a la distribució d’aquest model a través de la xarxa d’Hospitals de la Comunitat Valenciana, amb l’ajuda de les diferents policies i de Protecció Civil, junt amb el punt de desinfecció que s’ha posat en marxa a Fira València perquè puga arribar als sanitaris amb les garanties suficients.
Plafatorma Junts som més forts CV
Martínez Torán, professor de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria del Disseny (ETSED) i membre del Centre de Gestió de la Qualitat i el Canvi, forma part de la xarxa Coronavirus Makers. Des de l’inici de la crisi, ha treballat amb les autoritats sanitàries per posar en marxa aquesta actuació i fa una setmana es va reunir amb la Direcció General de Farmàcia per estudiar l’adopció del model d’actuació de Navarra, que ha servit de base per a aconseguir aquest resultat.
“Qui vulga incorporar les seues impressions 3D amb aquest model de viseres per a les pantalles de protecció ho pot fer a través de la plataforma Junts som més forts CV, on arrepleguen les peces i faciliten material de manera gratuïta sense que et mogues de casa. Així mateix, aquest web permet descarregar-se’n el fitxer .stl, canalitzar totes les peticions de pantalles protectores i fins i tot fer donacions de material”, apunta Manuel Martínez Torán.
Junt amb els professors Martínez Torán i Raúl Romeu, han participat també en la iniciativa Ernesto Martín, soci i director d’R+D en Integral Research Dental; Rafael Corell, d’INDIGRAF; i Berta Recatalá, del Clúster d’Innovació Sanitària de la Comunitat Valenciana.
Notícies destacades