QS World University Rankings: Sustainability 2025, tercera edició del rànquing de sostenibilitat realitzat per la prestigiosa consultora britànica Quacquarelli Symonds (QS), reconeix la Universitat Politècnica de València (UPV) entre les 200 universitats més destacades del món en l’àmbit esmentat.
La companyia, considerada al costat de la Universitat Jiao Tong de la Xina -responsable de l'Academic Ranking of World Universities (ARWU), popularment conegut com el rànquing de Shanghai- i a la publicació Times Higher Education (THE) com un dels tres indicadors de valoració universitària més prestigiosos del món, situa la UPV en el lloc 179 en la classificació general, a més de considerar-la com a millor politècnica d'Espanya i universitat número 1 de la Comunitat Valenciana en matèria de sostenibilitat.
En l'àmbit nacional, la UPV és la quarta millor universitat, a més de la millor politècnica, per davant de la Universitat Politècnica de Catalunya (215a) i la Universitat Politècnica de Madrid (307a), que completen el podi.
Així mateix, la institució actualment dirigida per José E. Capilla és també l'única universitat valenciana en el top 200 del rànquing (la Universitat de València, 257a, i la Universitat d'Alacant, 303a, se situen respectivament en segon i tercer lloc).
En la present edició, QS World University Rankings: Sustainability 2025 ha analitzat un total de 1744 universitats (661 d’asiàtiques, 556 d’europees, 409 d’americanes, 70 d’africanes i 47 d’oceàniques), en què Espanya és el 9è país més representat (igualat amb el Japó, amb 44 universitats presents), els Estats Units, amb 239; la Xina, amb 114, i el Regne Unit, amb 98, són els tres països amb més institucions educatives incloses.
Per a la realització del rànquing, QS estableix tres categories d'indicadors: impacte mediambiental (45% de la valoració final), impacte social (45%) i governança (10%). Al seu torn, subdivideix el primer d'aquests en educació mediambiental (17%), sostenibilitat mediambiental (15%) i investigació mediambiental (13%); i el segon en igualtat (12%), ocupabilitat i oportunitats (11%), intercanvi de coneixement (10%), impacte educatiu (7%) i salut i benestar (5%).
El present indicador se suma a la resta de valoracions positives que posseeix la UPV en tots els rànquings de primer nivell internacional. No en va, en l'última edició de la classificació general de QS World University Rankings, que va considerar un total de 5663 institucions de 106 països, la UPV va ser inclosa per tretzè any consecutiu en el top 500 mundial, a més de ser destacada en la seua edició més recent per matèries com a millor universitat d'Espanya per a estudiar Enginyeria Agroalimentària i Forestal i Art i Disseny, i com top 200 global en fins a 9 matèries.
Al seu torn, THE va reconèixer al mes de juny passat la UPV com una de les 200 universitats amb major impacte social i econòmic del món, i el rànquing de Shanghai, considerat l'indicador més prestigiós del món en aquest àmbit, la va destacar el passat 15 d'agost com a millor politècnica d'Espanya per 20è any consecutiu.
Notícies destacades